Een best bitsige gemeenteraad in Herentals. Dinsdagavond kwamen een 10-tal bewoners van het Gandhiplein fel protesteren tegen de parkeerproblematiek in hun buurt. Met een zonnecenter en een druk bezochte fitnesszaak wordt er te vaak de ingang naar hun appartementen geblokkeerd en kunnen bewoners niet in hun eigen straat parkeren.

Met slogans 'Gandhi had zijn lijdensweg, het Gandhiplein heeft de zijne!' en 'Dialoog, waarom niet??' lieten de bewoners hun ongenoegen blijken.

N-VA had de poblematiek als toegevoegd punt op de gemeenteraad gebracht omdat de bewoners geen gehoor kregen bij het lokaal bestuur na herhaalde mails en verzoeken tot een gesprek.

Yoleen Van Camp federaal Kamerlid en bestuurslid N-VA Herentals : 'Een smalle, doodlopende eenrijvaksstraat die uitgeeft op een appartementencomplex en die aan een drukbezocht fitnesscentrum grenst. Daar in twee richtingen verkeer toestaan én een parkeerstrook voorzien die deels op de straat ligt. Het klinkt op papier als een verkeerssituatie die op een ongeval wacht. En dat is het in de dagdagelijkse praktijk van het Gandhiplein ook. N-VA vindt het hoogtijd dat het stadsbestuur ingrijpt, voor er ongelukken gebeuren.

Een mogelijke oplossing zou zijn om de schuine berm (tussen Gandhiplein en Belgiëlaan) af te rechten, zodat geparkeerde voertuigen dichter aan de Belgiëlaan kunnen parkeren en er een volwaardige rijstrook overblijft voor kruisende auto's, zonder dat er één over het voetpad moet uitwijken. Het stadsbestuur zou toch minstens in overleg kunnen gaan met het fitnesscentrum om de klanten te sensibiliseren voor de verkeerssituatie en aanmanen om zich aan de parkeerregels te houden.'

Schepen voor mobiliteit Jan Michielsen (CD&V) : 'Politie Neteland heeft tussen juni 2015 en juni 2016 479 controles uitgevoerd en 151 vastellingen gedaan. Qua verkeersborden en signalisatie is er alles in orde. Er mag idd. niet geparkeerd worden op het voetpad. We blijven samen met de politie de zaak opvolgen.'